Què podeu trobar a les biblioteques

portada-llibres-i-mes-2016-10-05

A les biblioteques hi podreu trobar llibres, revistes, diaris, música, pel·lícules i recursos en línia. En total, una col·lecció de més de 100.000 documents destinats a satisfer les vostres necessitats formatives, culturals, creatives i de lleure. L’accés a aquests recursos és lliure i gratuït i, a més, el carnet us permetrà endur-vos-els en préstec també de manera gratuïta.

llibres-i-mes-aladiA Cornellà treballem amb el concepte de col·lecció única, de manera que, independentment d’on es trobin els llibres o altres materials, tots els usuaris hi teniu accés sense cap cost addicional, gràcies a un servei de valises que connecta les tres biblioteques dos cops per setmana.

Els documents estan ordenats segons un estàndard internacional: la Classificació Decimal Universal (CDU) i, per facilitar encara més l’accés a la informació, podreu trobar apartats destacats, exposicions i guies selectives de temes concrets.

Podeu consultar el nostre catàleg per cercar i trobar llibres o d’altres documents que siguin del vostre interès.

L’Aladí és el catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona. Aplega i permet identificar tota la informació documental que es troba a les 224 biblioteques i 10 bibliobusos de la Xarxa.

L’Aladí vol fer realitat tres desitjos:

  • Proporcionar accés fàcil a la informació de les biblioteques a tots els ciutadans i ciutadanes.
  • Apropar les biblioteques a la ciutadania oferint serveis en línia que facilitin els tràmits més habituals.
  • Compartir opinions i coneixements amb els usuaris fomentant la seva participació (opinar sobre els documents consultats, proposar la compra de nous materials, etc.).

NovetatsAl llarg de l’any, les biblioteques incorporem constantment nous títols al nostre catàleg.

A través d’aquest enllaç podeu veure quines són les darreres adquisicions de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà i dins la pàgina trobareu opcions per filtrar tant per biblioteca, com per tipus de material.

Si ho desitgeu, també us podeu subscriure al vostre correu per rebre-hi els avisos de les novetats que rebem. Només heu d’entrar al vostre espai personal, seleccionar l’opció “Subscriure’t per rebre avís de les novetats per correu electrònic” i configurar la informació que us interessa rebre.

llibres-i-mes-cornella

La Col·lecció Local és la secció de la biblioteca que està formada per documents de qualsevol tema relacionats amb la ciutat de Cornellà de Llobregat i per obres elaborades per autors i autores locals. Els objectius de la secció són garantir la conservació d’aquests materials, organitzar-los i donar-los a conèixer.

La col·lecció local es nodreix, d’una banda, de les donacions d’entitats i particulars i, per l’altra, de la recollida sistemàtica que fem a les pròpies biblioteques. Animem, per tant, als creadors cornellanencs a donar-nos a conèixer les vostres obres per tal que formin part d’aquest fons.

Trobareu la Col·lecció Local a totes les biblioteques de la Xarxa, adequadament senyalitzada i amb els documents identificats amb l’escut de Cornellà al llom.

A la Xarxa de Biblioteques de Cornellà podeu trobar tres tipus d’apartats destacats: la Col·lecció Local (que recull les publicacions dels autors de la nostra ciutat, així com aquelles que en parlen), els Centres d’Interès i els Fons Especials.

Els Centres d’Interès recullen en un mateix espai  llibres i d’altres materials que tracten una temàtica concreta. Aquesta agrupació permet que els nostres usuaris accedeixin de manera molt més directa a la informació. A les biblioteques de Cornellà podreu trobar centres d’interès com el de Mares i Pares, Salut i Vida Natural, Cuina, Animals i Plantes, entre d’altres.

Els Fons Especials són aquelles seccions que es treballen des de cada biblioteca perquè són rellevants per als usuaris de l’entorn i són senya d’identitat local. A la Xarxa de Biblioteques de Cornellà comptem amb els següents Fons Especials:

 

DONA I CINEMA (Biblioteca Marta Mata)

L’antic edifici del cinema Titan va ser, abans de convertir-se en la Biblioteca Marta Mata, seu del centre d’Investigació i Recursos per a les Dones.

En memòria d’aquest passat, la biblioteca va crear el fons especial anomenat  Dona i cinema.

Aquest fons pretén donar a conèixer els diversos modes d’identificació i representació de la dona al llarg de la història del cinema i en especial en l’àmbit del nostre país. Està compost, d’una banda, per assaigs, guions i biografies i, de l’altra, per pel·lícules que mostren diferents arquetips femenins o que han estat dirigides per dones

 

FLAMENC (Biblioteca Central)

El flamenc és part de la cultura de la nostra ciutat. Cornellà acull anualment el Festival d’Art Flamenc de Catalunya, un dels més prestigiosos del sector, i compta amb diverses entitats flamenques i andaluses. És per això  que es creà el Fons Flamenc a la Biblioteca Central.

Podreu trobar-hi llibres que tracten la història del flamenc, els seus aspectes socials, el flamenc com a art, biografies fetes per autors locals, així com els CD i DVD d’artistes flamencs tant clàssics com moderns.

 

PALLASSOS (Biblioteca Central)

A la Biblioteca Central podreu consultar un ampli fons de llibres i documents en d’altres formats relacionats amb el món dels pallassos i del circ.  Aquest fons especial va ser creat quan a Cornellà es va celebrar la primera edició del Festival Internacional de Pallassos Memorial Charlie Rivel.

 

MANGA I ANIME (Biblioteca Marta Mata)

La Biblioteca Marta Mata té a la planta d’adults una secció dedicada exclusivament al còmic i a l’animació japonesos. Aquesta secció es va crear amb la voluntat d’acostar la biblioteca a nous públics a partir de la potenciació d’un tipus de fons de molta actualitat i amb una alta demanda. Podreu trobar-hi un ampli ventall de manga i anime, així com llibres que tracten la història i la tècnica del manga o sobre els diferents aspectes de la cultura japonesa.

 

MOVIMENTS SOCIALS (Biblioteca Sant Ildefons)

f-e-moviments-socials

A finals dels anys 50, Cornellà de Llobregat va esdevenir una referència de la lluita ciutadana pels drets de les persones, protagonitzada per una població majoritàriament de classe obrera, sovint arribada d’altres punts de la geografia peninsular. El moviment associatiu i reivindicatiu, de vegades clandestí, que aquest fet va generar, s’ha convertit en un signe d’identitat de la ciutat i de la comarca.

La Biblioteca Sant Ildefons neix amb la voluntat de ser un espai de referència dels moviments socials civils. Us oferim un fons especialitzat on trobareu documents en diferents suports sobre la història de l’associacionisme i els moviments de la societat civil, les lluites obreres a Cornellà, la defensa de la pau, la participació ciutadana i les obres de pensament sobre aquesta temàtica.

llibres-i-mes-desiderates

Si teniu pensat donar els vostres llibres a les biblioteques de la ciutat, consulteu  la nostra política de donatius i poseu-vos en contacte amb qualsevol de les tres biblioteques per tramitar la donació.

Per altra banda, podeu proposar que la Xarxa de Biblioteques de Cornellà adquireixi un llibre o un altre document a través del formulari oficial de la Diputació de Barcelona que trobareu a la Biblioteca Virtual.

Des de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà us volem facilitar l’accès a notícies relacionades amb el món de la cultura, les biblioteques, les editorials, la lectura i la seva promoció, especialment les que es refereixen a l’actualitat de la nostra ciutat.

Impactes: 6392