Finalitza el cicle de vídeocontes en llengua de signes

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC) té, entre les seves línies estratègiques de treball, fomentar la inclusió i la sensibilització de tota la comunitat a través de l’accés lliure i igualitari a la cultura i a la informació. Amb aquest objectiu hem fet, amb la col·laboració de FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya), un nou cicle de tres contes virtuals inclusius amb interpretació simultània en llengua de signes catalana i subtítols en català per a persones sordes, que es publicaran tant en les xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter) com en el canal de Youtube de la XBC.  

Impactes: 191

Llegir més

Llegim el riu

A les biblioteques de Cornellà, Llegim el riu!

Vols venir al riu i millorar la seva qualitat? Fes-te voluntari/ària!

 

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà participa en el projecte Llegim el riu, una iniciativa organitzada la Diputació de Barcelona per protegir el riu Llobregat amb la col·laboració del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cornellà  de  Llobregat i de la ciutadania.

És per això que busquem voluntaris majors de 16 anys que vulguin participar en una sessió de treball de camp en què es recollirà informació sobre l’estat del riu.

El projecte es fonamenta en la ciència ciutadana (recerca participativa) a l’entorn del riu Llobregat i els seus afluents principals, i té, entre d’altres objectius, afavorir el coneixement d’aquest espai i fomentar que la ciutadania col·labori en la seva protecció. Està impulsat i coordinat per la Gerència de Serveis de Biblioteques, la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, el grup de recerca FEHMLab de la Universitat de Barcelona i l’Associació Hàbitats.

Si estàs interessat/da en fer-te voluntari/ària, guarda’t les dates:

  • Sessió informativa: Dilluns 17 d’octubre a les 19 h.
  • Sortida de camp: Diumenge 23 d’octubre, a les 10 h, sortida al riu i recollida de mostres amb el Grup de Recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona.
  • Resultats i accions: Dilluns, 7 de novembre a les 19 h. Informe dels resultats locals i proposta d’accions.

Més informació, aquí: https://www.youtube.com/watch?v=U9JnJ2EqgQA

Participació: Inscripcions a través del formulari

 

Impactes: 43

Llegir més
Dia Mundial de la Salut Mental

10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental

Des de l’any 1992, el dia 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, amb l’objectiu d’equiparar la salut física amb la mental i sensibilitzar la població sobre aquesta temàtica, així com també per erradicar l’estigmatització del col·lectiu de persones afectades i impulsar accions que en millorin l’atenció.

Enguany, des dels diferents serveis de Salut Mental Catalunya ubicats a la nostra ciutat, s’ha proposat a les diferents entitats i equipaments la celebració d’aquesta diada per tal de treballar plegats en el foment de la salut mental comunitària i en la creació d’un entorn promotor de salut.

Des de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà hem organitzat un seguit de propostes en aquesta línia, amb les que volem contribuir a assolir els objectius d’aquesta celebració. Per altra banda, us convidem a visitar les nostres biblioteques, on hi trobareu llibres i d’altres documents que tracten aquesta matèria i també la Biblioteca Virtual, on podreu consultar-hi d’altres recursos.

Impactes: 151

Llegir més

Impactes: 892