DIA INTERNACIONAL DE LA LITERATURA INFANTIL I JUVENIL 2021

Cuando leemos, a nuestras mentes les crecen alas.
Cuando escribimos, nuestros dedos cantan.

Fa més de cinquanta anys, el 2 d’abril, coincidint amb el naixement de l’escriptor infantil i poeta Hans Christian Andersen, se celebra arreu del món el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil amb l’objectiu de despertar i transmetre als infants la passió per la lectura.

L’Organització Internacional pel Llibre Juvenil (IBBY, les sigles en anglès) conviden cada any a un autor i un il·lustrador de renom per donar la benvinguda i per anunciar que les pàgines dels llibres són les protagonistes absolutes durant aquest dia. Aquest 2021, el cartell ha estat creat per Roger Mello (il·lustrador brasiler de llibres infantils) i el pregó per Margarita Engle (poetessa nord-americana).

Durant aquesta jornada internacional on es respira literatura infantil i juvenil, tenen lloc trobades amb autors i il·lustradors, concursos, exposicions i mil activitats més per promoure la lectura i posar en marxa les ales a la imaginació.

Aquest any cobra un sentit emocional, ja que a mitjans de març ens va deixar en Josep Lluís Martínez Picañol, conegut com a Picanyol. Autor de l’estimat Ot el Bruixot, considerat pels crítics i per molts de nosaltres com un dels grans del nostre país de les historietes gràfiques.

A les biblioteques públiques de Cornellà trobareu llibres d’Ot el Bruixot i molts més de Picanyol.

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà ens hi hem adherit a la celebració del Dia Internacional de la Literatura Infantil i Juvenil 2021.

El dijous 1 d’abril a les 13 hores, Ràdio Cornellà emetrà un especial del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.

Us convidem a sentir recomanacions literàries infantils que us proposem des de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà. De la mà de la Nati Calvo Buil, directora de la Biblioteca de Sant Ildefons i especialista en literatura infantil. Us encantaran!

Hits: 11

Llegir més
Horaris setmana santa

Horaris de Setmana Santa 2021

Entre el 29 de març i el 10 d’abril, la Xarxa de Biblioteques de Cornellà veurà afectats els seus horaris amb motiu de la Setmana Santa. Altrament, us informem de què, per motius de seguretat, la bústia de retorn romandrà tancada entre dijous 1 d’abril al migdia fins al dimarts 6 d’abril a la tarda.

Hits: 43

Llegir més
Píndoles TIC 2021

Píndoles TIC: aprenentatge en línia de noves tecnologies

En una societat on s’imposen la gestió i la comunicació digitals, volem estimular el coneixement de l’ús de les noves tecnologies perquè estiguin a l’abast de tothom. Per aquest motiu oferim sessions formatives amb dos objectius: d’una banda, augmentar l’autonomia i la seguretat de les persones per fer front al repte digital i, d’una altra, potenciar les habilitats de la ciutadania davant els recursos d’informació a Internet.

Hits: 17

Llegir més
Comunitat lectora: Amb "D" de dona

Una comunitat lectora dins el mòbil

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà, llança la seva primera comunitat lectora: “Amb D de dona”. Això és possible gràcies a Tellfy, una aplicació gratuïta que permet posar en contacte virtual a persones amb un interès comú. En el nostre cas: l’obra literària produïda per grans escriptores d’arreu, com Patricia Highsmith, Blanca Busquets o Claudia Piñeiro.

Hits: 96

Llegir més
Club de lectura virtual "Connexió lectora"

Els clubs de lectura, ara virtuals!

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà us anima a participar al seu club de lectura virtual “Connexió lectora”. Si voleu formar-ne part, contacteu amb la vostra biblioteca, inscriviu-vos i demaneu informació sobre les opcions de préstec d’exemplars. Estem orgullosos de poder mantenir la nostra comunitat de lectors amb totes les mesures de prevenció necessàries per prevenir la Covid-19.

Hits: 41

Llegir més
Canal de Youtube de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà

Biblioteca d’activitats virtuals

Seguim explorant les possibilitats de la tecnologia per mantenir-nos en contacte amb tots vosaltres i gaudir plegats de la cultura. Les xarxes socials ens permeten fer arribar fora de les nostres biblioteques les creacions literàries i la difusió de coneixements directament a les vostres llars. Al nostre canal de Youtube i al nostre Facebook  trobareu algunes de les activitats virtuals que us oferim mes a mes i que, sovint, es poden veure encara uns dies després de la seva estrena.

Hits: 39

Llegir més
Serveis virtuals

Serveis en línia

Les biblioteques mantenim la nostra activitat i adaptem els nostres serveis a les circumstàncies del moment. Es poden fer reserves telemàtiques dels documents que us interessin, fer préstecs electrònics a través de l’eBiblio i participar en la nostra oferta d’activitats virtuals des de casa.

Hits: 50

Llegir més

Hits: 509