Els treball en xarxa amb els agents de l’entorn que formen part de la comunitat educativa ens permet incidir més profundament en els grups de població amb els que treballem.

Sortir dels marcs de treball més habituals comporta arriscar-se i desenvolupar un treball experimental, conjuntament amb les escoles i els instituts, que està sustentat en el coneixement i la recerca. L’objectiu no és altre que construir plegats processos creatius i, alhora, realistes.

La XBC organitza diferents tipus de visites escolars adreçades als centres educatius de la nostra ciutat. L’ideari d’aquest programa innovador té dos vessants diferenciats: per una banda, el coneixement dels equipaments bibliotecaris i, per l’altra, la promoció de la lectura i l’experimentació com a base del coneixement.

Podeu consultar les diferents visites que oferim al web de propostes educatives .

Si us interessa visitar-nos amb el vostre centre, contacteu amb nosaltres:

infantil-visites-escolars

Un Pam de llibres. Es tracta d’un préstec de lots de llibres agrupats per diferents temàtiques, seleccionats per la Xarxa de Biblioteques de Cornellà i dirigits a diferents nivells educatius. Cada lot de llibres conté entre 10 i 15 exemplars, curosament triats perquè l’escola en faci ús durant dos mesos. Els temes que trobareu són Anatomia, Art, Gènere, Humor, Manualitats, Matemàtiques, Medi Ambient, Música, i Plantes i Animals.

També teniu a la vostra disposició uns lots específics per a treballar a l’aula Emocions i Sentiments, anomenats “Les maletes dels llibres perduts” per treballar temes tan diversos com la identitat, la família, l’amistat, l’amor, les absències, les guerres, la diferència la natura o la felicitat.

Si us interessa consultar els lots i exemplars que oferim cliqueu aquí

Lots a la carta. A l’aula sovint es plantegen reptes i investigacions a l’alumnat que passaran per la cerca als llibres o la descoberta d’històries. Les escoles poden demanar el préstec d’un lot de llibres per tal de respondre a aquesta necessitat, ja sigui un lot de llibres sobre un tema o molts exemplars del mateix títol per tal de fer una lectura compartida amb el grup. Contacteu amb la vostra biblioteca de referència, us ajudarem.

pagina. Suport a la lectura

La inauguració del nou equipament bibliotecari al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, l’any 2013, l’impuls del Centre de Recursos Pedagògics Baix Llobregat V i de l’Ajuntament de Cornellà i el suport de la Gerència del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona van esdevenir el marc idoni de desenvolupament per al projecte de formació  ‘Jornades B-EDU‘.

L’objectiu principal d’aquestes  Jornades és possibilitar una trobada bianual de docents i bibliotecaris i d’altres professionals a l’entorn d’una proposta de formació amb l’objectiu de reflexionar, dialogar i donar respostes a les inquietuds dins l’àmbit del coneixement i l’aprenentatge, l’educació, la lectura i la literatura infantil i juvenil, tot plegat fent èmfasi en els nous reptes que docents i bibliotecaris afrontem avui dia.

BEDU

Vols fer més surf per l’àrea infantil?

Ara ets a la secció “Comunitat educativa”.

però pots anar a la secció “Àrees infantils”,

o visitar la secció “Infants i famílies”,

Visits: 904