Un equip de professionals treballant per a tu

Les biblioteques de Cornellà són un conjunt d’espais de lliure accés pensats perquè pugueu satisfer les vostres necessitats culturals, lúdiques, formatives o d’informació.

A totes elles hi trobareu un equip de professionals al vostre servei que treballen per donar resposta a les vostres consultes i per fer de les biblioteques els equipaments referents de la vida cultural de la nostra ciutat.

serveis-el-teu-espai-2016-10-05

A les diferents sales de les biblioteques, i en un ambient tranquil i confortable que us permetrà  un bon aprofitament del vostre temps, podeu realitzar aquestes activitats:

  • Consulta i lectura de llibres, revistes i premsa diària
  • Sol·licitud de documents d’altres biblioteques
  • Connexió a ordinadors amb internet i ofimàtica
  • Connexió Wi-Fi
  • Audició de CD
  • Visionat de pel·lícules
  • Participació en la programació d’activitats de les biblioteques
  • Estudi individual
  • Servei d’escàner i de reprografia

Sales 24hDes de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà oferim un servei de Sales 24 hores a les biblioteques Clara Campoamor i Teresa Pàmies, unes sales d’estudi que obren quan el servei bibliotecari estigui tancat. Mentre les biblioteques estiguin obertes les sales faran les seves funcions habituals com a espais polivalents de l’equipament.

Aquestes sales disposen de taules i cadires per a l’estudi individual, connexió wi-fi i endolls per als dispositius portàtils. La sala d’estudi de Clara Campoamor té una capacitat per a 36 persones; i la de Teresa Pàmies per a 32.

COM ACCEDIR

Per accedir a les sales, heu de tenir instal·lada l’aplicació mòbil M7 Citizen Security (disponible per a Android i Apple) al vostre dispositiu personal i generar-vos un perfil d’usuari. Abans de poder entrar a les sales d’estudi heu de validar-vos en els taulells informatius de qualsevol de les cinc biblioteques de Cornellà. Fet això, podreu accedir a les aules d’estudi mitjançant un codi QR d’un sol ús generat per aquesta aplicació, cada cop expira el codi, l’aplicació genera un de nou.

COM CONNECTAR-SE A LA WI-FI

Si teniu carnet de la biblioteca

  1. Seleccioneu al vostre dispositiu la xarxa “Biblioteca” i connecteu-vos-hi.
  2. Valideu-vos des del vostre navegador: introduïu el número de carnet d’usuari de la biblioteca que apareix al costat del codi de barres (o bé el número del vostre carnet d’identitat) i el PIN d’accés als serveis en línia de la biblioteca.
  3. Si necessiteu generar un nou PIN, podeu seguir les instruccions d’aquest enllaç: https://aladi.diba.cat/screens*cat/ajuda/ajuda_canviarpin_cat.html

Si no teniu carnet de la biblioteca

  1. Seleccioneu al vostre dispositiu la xarxa “Guest Biblioteca” i connecteu-vos-hi.
  2. Valideu-vos des del vostre navegador amb les dades personals que us demanen.
  3. En aquest cas, l’accés és temporal i el registre serà vàlid per 24 hores. Passat aquest temps, cal tornar a repetir tota l’operació de registre.

serveis-carnet-2016-10-05

El carnet us dona accés a tots els serveis de les biblioteques públiques de Cornellà i de la resta de Catalunya. Fer-se’l és gratuït.

El carnet és personal i intransferible i el seu ús suposa l’acceptació de la Normativa reguladora

Com fer-se’l

Només cal portar a la biblioteca el DNI, NIE o passaport en vigor. Els menors de 14 anys necessiten l’autorització de la mare,  pare o tutor legal.

Heu perdut el carnet?

En aquest cas, haureu de demanar un duplicat a la vostra biblioteca i abonar el preu públic vigent .

Més avantatges del carnet

El carnet permet gaudir de descomptes en museus, teatres, cinemes i llibreries de la província de Barcelona.

Apunteu-vos al club més gran de Catalunya, tot són avantatges!

serveis-prestec

Amb el carnet podreu emportar-vos fins a 30 documents durant 30 dies, en qualsevol format, ja siguin llibres, revistes, pel·lícules, discos de música, etc.

Renovacions

Si necessiteu els documents durant més temps, podeu renovar el préstec fins a tres vegades a la biblioteca, per telèfon o a través d’Internet.

No és possible fer renovacions dels documents que:

  • estiguin reservats per un altre usuari
  • hagin estat renovats tres vegades
  • la seva data de retorn hagi expirat
  • el carnet estigui bloquejat

Reserves

Podeu reservar qualsevol document de la biblioteca, estigui prestat o disponible, per telèfon o als taulells de la biblioteca.

També podeu fer les vostres pròpies reserves per internet a través de l’Espai personal.

Tan bon punt tinguem disponible el vostre document, rebreu un avís per correu electrònic o per telèfon per tal que el passeu a recollir per la biblioteca. Us el guardarem, com a màxim, una setmana.

Préstecs electrònics
Biblio Digital és el servei préstec de documents digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Podeu fer préstecs amb el vostre carnet de la biblioteca i el vostre PIN que, si no l’heu canviat, és la vostra data de naixement. Per agilitzar la rotació de documents, el préstec és de 4 documents fins a 21 dies i es poden visualitzar en línia 2 pel·lícules a la setmana amb un termini de préstec de 3 dies.

Préstec de ciutat

El préstec interbibliotecari entre les biblioteques de Cornellà és gratuït. Teniu la possibilitat de demanar qualsevol tipus de document a una altra biblioteca de la ciutat (llibres, revistes, DVD, CD-ROM, CD, etc.) i recollir-lo en pocs dies a la vostra biblioteca.

Préstec interbibliotecari

Podeu demanar llibres, revistes i audiovisuals a d’altres biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona per mitjà del servei de préstec interbibliotecari.

A més, existeix també l’opció de demanar documents en préstec interbibliotecari a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya i la Central de Préstec i Serveis Especials (CePSE), així com també a algunes universitats catalanes. Demaneu més informació d’aquest servei a la vostra biblioteca.

Retorn de documents

Cal respectar els terminis de préstec establerts, ja que retornar tard un document és un perjudici per a la resta d’usuaris.

Si no us és possible venir a la biblioteca en els nostres horaris d’obertura, podeu retornar els documents a les bústies habilitades a tal efecte, situades a l’entrada de les biblioteques de la ciutat.

Cinc dies abans del venciment del termini de préstec, rebreu un avís de cortesia al vostre correu electrònic. En cas d’incompliment d’aquest termini, es reclamarà la devolució immediata dels documents endarrerits, ja sigui per correu electrònic o per telèfon, de la manera següent:

  • Rebreu un primer avís als 7 dies de retard
  • Un segon avís als 14 dies de retard
  • I un tercer avís als 21 dies de retard

En el moment de la devolució, s’aplicarà la sanció corresponent:

  • Acumulareu un punt per cada document i dia de retard.
  • Per cada 50 punts, se us bloquejarà automàticament el carnet durant 15 dies.

Biblio DigitalAmb el servei de Biblio Digital tens accés a llibres electrònics, audiollibres i altres documents digitals com diaris, revistes, pel·lícules i documentals. Només et cal tenir carnet de la biblioteca i un suport per gaudir-los: un ordinador, un lector de llibres electrònics, una tauleta o un telèfon intel·ligent. Biblio Digital et permet accedir a préstecs des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Què és Biblio Digital?
És el servei de préstec gratuït de continguts digitals de les biblioteques públiques catalanes.

Des d’on hi pots accedir?
Pots accedir a Biblio Digital des d’un navegador d’Internet a través del web: https://biblioteca.ebiblio.cat. Una altra opció és l’aplicació “Biblio Digital” disponible per a iOS (Apple Store) i Android (Google Play).

Com t’has d’identificar?
Primer de tot, cal que tinguis el carnet d’alguna biblioteca pública de Catalunya. Tant al web com a l’aplicació t’hauràs de validar amb el número d’aquest carnet i amb la teva contrasenya personal*.

* Si no tens contrasenya, pots generar-la a https://aladi.diba.cat/pinreset*cat i rebràs un enllaç al correu electrònic o al número de mòbil vinculat al teu carnet.

Com es fan els préstecs digitals?
Un cop al catàleg de Biblio Digital, t’hauries d’identificar com a usuari/ària de la biblioteca tal i com s’indica al punt anterior. A partir d’aquí pots fer cerques concretes per títol, autors o bé algun tema, per trobar allò que busques. També et pots deixar guiar pels diferents blocs de suggeriments que hi es mostren tant al lloc web com a l’aplicació.

Un cop trobis allò que t’interessa, ho pots seleccionar amb un clic. Directament el podràs prestar o reservar (en el cas que en aquell moment no hi hagi cap exemplar disponible) i el tindràs disponible per llegir, escoltar o veure a la teva prestatgeria personal.

Quants préstecs es poden fer i durant quant de temps?
Els préstecs digitals funcionen diferent que els dels documents físics. Pots tenir en préstec 4 documents simultàniament durant 21 dies. En el cas de les pel·lícules es poden visionar fins a 8 documents mensuals (2 a la setmana) i disposes de 72 hores per fer-ho, tants cops com vulguis.

Si voleu informació més detallada, poder accedir al web de Biblio Digital on trobareu, entre d’altes coses, l’apartat de la “Guia d’Usuari” i el de “Preguntes Freqüents

serveis-internet-i-mes-2016-10-05-2

Les biblioteques de Cornellà proporcionen accés lliure i gratuït a Internet i a eines ofimàtiques  mitjançant ordinadors de sobretaula.

Per utilitzar aquest servei només cal el vostre carnet de la biblioteca. Disposeu de 50 sessions mensuals que poden ser de  30 o 60 minuts de durada. Si ho preferiu, podeu fer tres sessions seguides al dia per biblioteca. I, si ho necessiteu, també podeu fer algunes consultes curtes de 10 minuts que no se us descomptaran del vostre còmput de 50 sessions mensuals

També podeu connectar-vos al nostre Wi-Fi tantes vegades com vulgueu amb els vostres dispositius mòbils.

Als ordinadors d’ús públic de les Biblioteques de Cornellà es possible fer servir lectors de DNI electrònic per a les vostres gestions en línia.

Podeu gravar les vostres consultes i/o treballs o bé imprimir-los. Consulteu els preus públics vigents a la biblioteca i la normativa completa del servei.

wi-fiA) Si teniu carnet de la biblioteca

  1. Seleccioneu al vostre dispositiu la xarxa “Biblioteca” i connecteu-vos-hi.
  2. Valideu-vos des del vostre navegador: introduïu el número de carnet d’usuari de la biblioteca que apareix al costat del codi de barres (o bé el número del vostre carnet d’identitat) i el PIN d’accés als serveis en línia de la biblioteca.
  3. Accepteu les condicions i feu clic sobre la fletxa.
  4. Si necessiteu generar un nou PIN, podeu seguir les instruccions d’aquest enllaç: https://aladi.diba.cat/screens*cat/ajuda/ajuda_canviarpin_cat.html

B) Si no teniu carnet de la biblioteca

  1. Seleccioneu al vostre dispositiu la xarxa “Guest Biblioteca” i connecteu-vos-hi.
  2. Valideu-vos des del vostre navegador amb les dades personals que us demanen.
  3. Aquesta xarxa té les següents limitacions:
    • Límit horari de 9 h. a 22 h.
    • Menys amplada de banda per usuari: 4mb
    • Límit de minuts al mes: 1800
    • Aquest servei funciona amb mòbils de 84 països que el servei “reconeix”. Consulteu la llista amb la relació de països admesos.

serveis-pregunta-a-la-biblioteca-2016-10-05

Us oferim el nostre assessorament professional per  treure el màxim profit de la biblioteca en temes com:

  • L’organització de la biblioteca
  • El funcionament del catàleg en línia
  • La localització de documents a les biblioteques
  • Informació bàsica de la navegació per Internet

A més, si teniu una necessitat informativa sobre un tema en concret, podeu demanar l’ajut del personal de la biblioteca, que us oferirà:

  • Atenció personalitzada
  • Seguiment de l’estat de la vostra consulta
  • D’altres punts on trobar la informació que cerqueu, en cas de no trobar-se a les nostres biblioteques.

Podeu realitzar les vostres consultes a la vostra biblioteca, bé físicament, bé per telèfon o bé per correu electrònic.

Les biblioteques de Cornellà oferim alguns dels nostres espais per a la realització d’activitats per part d’institucions educatives, entitats privades d’interès general sense afany de lucre, associacions veïnals i persones físiques o jurídiques, sempre que l’activitat es consideri d’interès general.

Prioritàriament, els espais es cediran per a actes de caràcter públic i gratuït, de caire cultural, educatiu i/o de promoció de la lectura.

Poseu-vos en contacte amb la vostra biblioteca per demanar el formulari de sol·licitud que haureu d’emplenar.

 

Aquests són els espais que podeu sol·licitar:

Biblioteca Central:

  • Sala Raimon Llort: aforament de 70 persones
  • Sala Maginet: aforament de 35  persones
  • Sala Internet i+: amb 12 ordinadors de sobretaula

Biblioteca Clara Campoamor:

  • Contacteu amb la biblioteca per a més informació.

Biblioteca Marta Mata:

  • Sala Titan: aforament de 80 persones
  • Sala Taller d’infants: aforament de 25 persones

Biblioteca Sant Ildefons:

  • Sala Polivalent: aforament de 60 persones
  • Espai Multimèdia: aforament de 17 persones

Biblioteca Teresa Pàmies:

  • Contacteu amb la biblioteca per a més informació.

Les biblioteques de Cornellà oferim serveis específics a escoles, instituts i a d’altres entitats de la ciutat, tals com:

  • Carnet d’entitat. Aquest carnet permet fer ús del servei de préstec en condicions especials en funció de les necessitats de l’entitat en qüestió.
  • Visites de grup. Les escoles i instituts poden realitzar visites específiques incloses en el catàleg de propostes pedagògiquesde l’Ajuntament de Cornellà. Les altres entitats de la ciutat poden concertar visites posant-se en contacte directament amb cada biblioteca.
  • Préstec de lots temàtics per treballar a l’aula, a l’esplai, etc.
  • Cessió d’espais

Des de la pàgina web de la Biblioteca Virtual tindreu accés a diversos tràmits en línia per fer gestions sense haver de venir a la biblioteca. Podeu reservar documents i ordinadors, renovar els vostres préstecs, sol·licitar el carnet… Tot amb un sol clic per fer-vos-ho d’allò més fàcil!

Views: 10816