La història de la ciutat, el perquè de les seves tradicions, les obres dels seus ciutadans i ciutadanes il·lustres i anònims/es… Tot això i més pots trobar a les seccions especials sobre Cornellà que hi ha a cada biblioteca de la ciutat
Si passeges per qualsevol biblioteca de Cornellà i hi trobes llibres (o un altre tipus de document) amb un escut de Cornellà al llom o a la portada… Estàs d’enhorabona: l’autor/a d’aquest document és cornellanenc o cornellanenca o bé tracta algun aspecte concret de la nostra ciutat.
La Col·lecció Local és la secció de la biblioteca que està formada per documents de qualsevol tema relacionats amb la ciutat de Cornellà de Llobregat i per obres elaborades per autors i autores locals, entre els quals potse trobat a Estopa, Jordi Évole, Montserrat Galícia, Joan Tardà, Marta Romagosa, La Banda Trapera del Río, Empar Fernàndez, Jaume Funes, Toni Hill, Ginesa Ortega, Ignasi Riera, Juan Gómez ‘Chicuelo’… Els objectius de la secció són garantir la conservació d’aquests materials, organitzar-los i donar-los a conèixer.
La col·lecció local es nodreix, d’una banda, de les donacions d’entitats i particulars i, per l’altra, de la recollida sistemàtica que fem a les pròpies biblioteques. Animem, per tant, als creadors cornellanencs a donar-nos a conèixer les vostres obres per tal que formin part d’aquest fons.
Però és que, a més a més, a les biblioteques de la ciutat també hi pots trobar els fons especials: aquelles seccions que es treballen des de cada biblioteca perquè són rellevants per als usuaris de l’entorn i són tret d’identitat local:
-Dona i cinema, a la Biblioteca Marta Mata, en memòria del passat de l’edifici on es troba actualment l’equipament.
-Fons Flamenc, a la Biblioteca Central, amb motiu dela nostra herència cultural i del Festival d’Art Flamenc de Catalunya, un dels més prestigiosos del sector, que se celebra cada any a Cornellà.
-Pallassos, també a la Biblioteca Central, creat quan a Cornellà es va celebrar la primera edició del Festival Internacional de Pallassos Memorial Charlie Rivel.
-Manga i Anime, a la Biblioteca Marta Mata.
-Moviments Socials, a la Biblioteca Sant Ildefons, en homenatge al paper de la ciutat (i del barri) com a referent de la lluita ciutadana durant els anys 50; una lluita protagonitzada per una població majoritàriament de classe obrera, sovint arribada d’altres punts de la geografia peninsular.
Coneix la teva ciutat: visita la Col·lecció Local!
Impactes: 110