Ficcio-en-joc

FICCIÓ DIGITAL PER A INFANTS A LES BIBLIOTEQUES

El projecte Ficció en joc, organitzat per la Diputació de Barcelona, neix de la mà de Lucas Ramada, investigador especialitzat en literatura i ficció digital infantil i juvenil. El projecte es materialitza als “Club de (vídeo)joc” on participen diverses biblioteques de la província de Barcelona, formant el seu personal en la dinamització de la cultura del videojoc. Aquest any, la biblioteca Teresa Pàmies és una de les 10 seleccionades per participar-hi.

Davant el consum massiu de videojocs entre el públic infantil i juvenil –es calcula que un 80% d’aquesta població juguen–, es constata una desatenció per part de les institucions de la manera com es produeix, així com una falta de mediació crítica al món del videojoc i la ficció digital.

D’aquesta necessitat neix la proposta del “Club de (vídeo)joc” de la biblioteca Teresa Pàmies, que té com a objectiu que els nens aprenguin a jugar d’altres maneres, ampliant la mirada amb videojocs que sovint queden fora dels circuits més comercials , i fent-ho en comunitat. Tractarem jocs independents de gran potencial expressiu i creatiu, poc coneguts, on també hi ha lloc per a la contemplació i la calma, sense violència i de gaudi estètic i narratiu.

Es realitzaran tres sessions monogràfiques per a nens de 8 a 12 anys, dedicades cadascuna a un joc dels desenvolupadors txecs d’Amanita Design.

La primera sessió tindrà lloc el dijous 23 de març a les 18h. a l’espai multimèdia de la biblioteca amb el videojoc “Chuchel”, un borrissol una mica rondinaire, que al costat dels seus amics viurà divertides aventures. Mira el tràiler

Què no faries per aconseguir la teva fruita preferida? Chuchel ho té clar: és capaç d’allò més inimaginable per aconseguir el seu tresor més preat: una cirera! El protagonista, juntament amb els amics, ens convida a gaudir d’una aventura apassionant i molt divertida.
Amb una il·lustració molt cuidada plena de colors i una música i efectes sonors que acompanyen tots els moviments, el meravellós humor d’aquest joc és a les teves mans. Una història en moviment, d’Amanita Design, on amb les nostres accions vam participar a primera línia.

Periodicitat:
MENSUAL
Dates:
23 de marc, 27 d’abril i 25 de maig.
Horari:
18.00 h – 19.00 h

 

A càrrec de Mónica Mir (personal de la biblioteca)
Públic: Infants de 8 a 12 anys
Participació: Inscripcions a través de la Biblioteca Teresa Pàmies o directament en aquest formulari:


Ubicació: Biblioteca Teresa Pàmies

Impactes: 78

Dia
23/03/23 (18.00)
18.00 - 19.00

 

Ubicació
Biblioteca Teresa Pàmies